За нас

Ние полагаме безкомпромисна грижа за 232 декара собствени лозя, включващи специално подбрани италиански винени сортове, сред които са Совиньон блан и Шардоне. Лозите идват от сърцето на северна Италия, район известен с традициите и качествената си продукция в сферата на винения свят, разполагащ с най добрите сортове вино .

Нашите лозя   растат в Село Драгоево,  разположено на 7 км от старопрестолния град Велики Преслав, в подножието на Драгоевския балкан и на 18 км от град Смядово . Според легендата селото е основано от дядо Драгой и неговите синове. Историята му се свързва с хайдутите, които обирали турската хазна, минавала по онези времена по най-прекия път през Балкана. Спасявайки хазната, дядо Драгой получил „огромни правомощия“ като награда за лоялността към султана.

През 1697 година унгарският пътешественик Янош Комароми отбелязва, че българското село Драгойкьой е разположено в полите на планината Новак и е прочуто с виното си.

След тази кратка история може сами да се убедите, че нашето грозде расте на специална земя. Нашите лозя  поглъщат цветовете и ароматите на земята и благодарение на добрата почва и мекия климат, наред с нашия опит и умения на производители, получаваме и предлагаме продукти с добро и истинско качество. Събирането на гроздето се извършва в месеците между август и октомври.